İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması

Okulumuz tarafından 8 Mart 2024 Cuma günü İstiklal Marşını güzel okuma yarışması düzenlenecektir.

Yarışmaya okulumuz 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katılabilmektedir.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimizin 6 Mart Çarşamba gününe kadar ismini Türkçe öğretmenlerine bildirmesi gerekmektedir.

Bu yarışma ile Temel Eğitim ve Ortaöğretimde öğrenim gören öğrencilerimizin Türk dilini etkili ve kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirerek dilimizi güzel ve doğru kullanma yeteneklerini geliştirmek; onlara İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u tanıtmak; toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmak; en güzel ifade şekillerinden biri olan şiir sanatına ilgi duymalarını; geçmiş ile gelecek arasında tarihi, millî ve manevi köprü kurabilmelerini; vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmelerini sağlamak amaçlanmıştır.

Yayın: 04.03.2024 - Güncelleme: 04.03.2024 15:13 - Görüntülenme: 79