ANKARA / ALTINDAĞ - Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı içinde gerçekleştirilecek olan 1. dönem 2. yazılı sınavlarının 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için 26 Aralık 2023 Salı günü, ülke genelinde gerçekleştirilecektir.

Ülke genelindeki ortak sınavlar, 6. sınıf öğrencileri için Türkçe ve matematik derslerinden oluşacak ve her ders için 16 adet çoktan seçmeli sorudan oluşan testlerle gerçekleştirileceği duyuruldu.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, okulumuzda öğrencilerimizle birlikte pano hazırladık.

Panomuzun ana teması, herkesin engelli olabileceği gerçeğine dayanmaktadır. Öğrencilerimiz, empati kurmak ve insanların yaşamlarına olumlu bir etki yapmak amacıyla, özel gereksinimli bireylerin deneyimlerini anlatan şiirler, yazılar ve sloganlar hazırladılar. Bu çalışmalarla, öğrencilerimizin engelli bireylere karşı anlayışlı ve saygılı olmalarını teşvik etmeyi amaçladık.

Unutmayalım ki, en büyük engel kalplerdeki engeldir. Bu düşünceyi pekiştirmek adına, Sevgili Peygamberimiz'in (s.a.v.) şu güzel sözünü hatırlayalım "Allah sizin ne biçimlerinize ne de bedenlerinize bakar, fakat O sizin yüreklerinize bakar."

Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Ankara'nın Altındağ ilçesinde faaliyet gösteren Altındağ Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve sıfır atık konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Başkent Millet Bahçesi'nde bulunan "Sıfır Atık Okulu"nu öğrecilerimizle ziyaret ettik.

Ziyaret kapsamında öğrencilere, sıfır atık konusunda temel bilgiler verildi ve interaktif eğitimlerle konuya dair farkındalık oluşturuldu. Öğrencilere çeşitli videolar izletilerek, geri dönüşümün önemi, atıkların doğaya olan etkileri ve sürdürülebilir yaşam konularında bilgi aktarıldı. Ayrıca, öğrenciler simülasyonlar aracılığıyla sıfır atık prensiplerini uygulama fırsatı buldu ve eğlenceli dakikalar geçirdi.

Ziyaretin sonunda, Sıfır Atık Okulu'na katılım gösteren öğrencilere özel olarak hazırlanan sertifikalar takdim edildi.

Kas

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nca Cumhuriyetimizin 100. yılına özel, 400'ün üzerinde eserin katılımıyla beste ve güfte dallarında 100. Yıl Marşı Yarışması düzenlenmiştir. Birinci seçilen marş, 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yılında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen tanıtım programıyla, büyük bir coşku ve heyecan içinde milletimize armağan edilmiştir.

Kaynak : T.C. İletişim Başkanlığı

Kas

24 Kasım Cuma günü, Ankara Adnan Ötüken İl Kütüphanesi'nin gezici kütüphanesi, okulumuza keyifli bir ziyaret gerçekleştirdi. Öğrenciler, büyük bir ilgiyle gezici kütüphanenin içinde dolaşarak, kitapların arasında kayboldular. Sayfaların kokusunu içlerinde hissederek kitapların büyülü dünyasına bir adım daha attılar. Gezici kütüphanenin yetkilisi, öğrencilere kütüphanelerden nasıl kitap alabilecekleri konusunda bilgi verdi. Bu özel gün vesilesiyle Ankara Adnan Ötüken İl Kütüphanesi'ne, öğrencilerimize bu değerli deneyimi yaşattıkları için içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kas

Öğretmenler Günü dolayısıyla Altındağ Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen özel Öğretmenler Günü programına katılım sağladık. Bu anlam dolu etkinlikte bir araya gelmemizi sağlayan Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan YILDIRIM'a içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Tüm öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımızı sunuyor, Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Panoda emeği geçen öğretmenimiz Sevil ŞEN'e ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Ankara Adnan Ötüken İl Kütüphanesine ait gezici kütüphane 24 Kasım Cuma günü okulumuza geliyor!

Kas

29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası kutlu olsun.

Cumhuriyetimiz 100. yaşında!

Ekm

Çoşkuyla karşıladığımız Cumhuriyetimizin 100. yılı için hazırlıklarımız devam ediyor.