ANKARA / ALTINDAĞ - Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu

Mrt

28 Şubat Sivil Savunma günü ile ilgili öğrencileri bilgilendirici pano çalışması yapıldı.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi şubat ayı "Deyimlerimiz" etkinliğimizi yaptık. Deyim kartlarıyla oyunlar oynadık ve deyimleri resmettik.

Şbt

Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında, okulumuza trafik ekipleri ziyarette bulunarak öğrencilere çeşitli trafik konularında bilgi verdi. Bu bilgiler arasında trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçitleri, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet sürme teknikleri, yaya güvenliği, görünürlük, araç içinde güvenli seyahat etme ve karşıdan karşıya geçme gibi konular yer aldı. Eğitimin sonunda öğrencilere özel "Trafik Dedektifi Kimlik Kartları" verildi.

Trafik Dedektifleri Projesi, toplumda trafik kurallarıyla ilgili farkındalık oluşturmayı hedefleyerek mevcut algıyı değiştirmeyi amaçlıyor.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okul panomuzu hazırladık. Dede Korkut temalı hikaye yarışması düzenledik. Yarışma şartları aşağıdaki gibidir :

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında bu haftaki pano etkinliğimizi hazırladık.

Ock

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve her yıl coşku içerisinde gerçekleştirilen Genç Nida Kur'an-ı Kerim Güzel okuma yarışması 29 Aralık 2023 tarihinde Mamak Osman Yüksel Serdengeçti Kız AİHL'nin yaptığı organizasyonla gerçekleştirildi. Yarışmada okulumuzu 8/A sınıfı öğrencisi Emine DEMİRKOL başarıyla temsil etmiştir.

Okulumuzu temsilen katılan değerli ögrencimiz Emine Demirkol ve kıymetli ailesine göstermiş oldukları özverileri ve hassasiyetleri için teşekkür ederiz.

Ock

Mehmet Akif Ersoy 'un 87.ölüm yıldönümü olması münasebetiyle okulumuzda anma töreni gerçekleştirildi.

Ock

27 Aralık Atatürk'ün Ankara' ya gelişinin 104.yılı olması nedeniyle okulumuzda kutlama töreni yapıldı.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma yarışması düzenlenmiştir.

Yarşmada 6/A sınıfından Semanur Arslan birinci, 7/B sınıfından Kanber Efe Kırsakal ikinci, 6/A sınıfından Alya Sadek üçüncü olmuştur .

Dereceye giren öğrencilerin ödülleri okul müdürü Miyase Ünlü tarafından verilmiştir.

Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında günün anlam ve önemini belirten okul gazetesi hazırladık.

Gazetenin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında “Gönül Çalab’ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü”nden bazı kelimeler seçilmiş ve okul panosu hazırlanmıştır.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında klasik eser okumaları etkinliği ile ilgili 100 Temel Eser tanıtımının yapıldığı bir okul panosu hazırlandı.

Ara

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Dilimizin Zenginlikleri Projesi Tanıtım Toplantısını gerçekleştirdi. Proje, öğrencilerin dört dil becerisini güçlendirmeyi amaçlayarak, okul öncesinden liseye kadar tüm kademelerde öğrencilere yönelik çeşitli faaliyetleri içermektedir. Bakan, projenin kapsamında Türkçe dilinin doğru kullanımına odaklanarak, öğrencilerin ilgi, istek ve yeteneklerine uygun etkinlikler düzenleyeceğini belirtti. Okul kademelerine özel eylem planları ile her öğrencinin Türkçe dilinin zenginliğinden en iyi şekilde faydalanmasını hedefleyen projede, "Sözlük Özgürlüktür" sloganıyla başlayan bir çok etkinliğin yer aldığını vurguladı.

Ara

10 Aralık İnsan Hakları ve Demokrasi haftası kapsamında pano hazırlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.